April 9, 2018 |

F-Secure lär ut digitalt självförsvar till demokratikämpar på Defenders’ Days

Tillsammans med Civil Rights Defenders ska F-Secures säkerhetsexperter dela med sig av konkreta tips och handfasta råd under årets Defenders’ Days.

STOCKHOLM, 9 april, 2018: Defenders’ Days är ett fyradagarsevenemang i Stockholm mellan den 9 och 12 april 2018 där demokratikämpar och människorättsförsvarare från hela världen delar med sig av sina erfarenheter, berättar om situationen i sina länder och hur de arbetar för att förbättra den. Under konferensen hålls även flera utbildningar och workshops för och med människorättsförsvarare.

Till exempel kommer F-Secures cybersäkerhetsexpert Olle Segerdahl tillsammans med Martin L. Fällman, Protection Officer på Civil Rights Defenders, att hålla en utbildning i cybersäkerhet. Fokus ligger på att ge konkreta tips på hur aktivisterna bäst kan försvåra för obehöriga att ta sig in i deras system och personliga enheter och hur de kan göra för att säkerställa att all kommunikation sker så tryggt och skyddat som möjligt.

Demokratikämpar som arbetar för förändring i diktaturer, eller demokratier med olika typer av totalitära inslag, utsätts ofta för olika typer av cyberangrepp, intrångsförsök och sabotage. Vilka metoder som används och hur sofistikerade de är skiljer sig mycket beroende på den kunskap och nivå av expertis som motståndaren besitter.

”Det är människor och organisationer från olika länder med olika förutsättningar, förkunskaper och förväntningar. Men vårt mål är att lära ut digitala självförsvarsgrunder så att de ska kunna fortsätta verka någorlunda ostört från digitala hot.”, säger Olle Segerdahl.

Under evenemanget kommer även F-Secures forskningschef Mikko Hyppönen att hålla ett föredrag, där han delar med sig av sina erfarenheter och sina tankar om demokratins roll i den digitala tidsåldern.

”Den moderna tekniken är ett tveeggat svärd, den kommer med en fantastisk potential – för att främja demokratier och som ett verktyg för dem som kämpar för demokrati. Men vi ser också hur tekniken världen över används på ett sätt så att den istället blir ett hot mot demokratin – inte minst som ett effektivt verktyg för övervakning av medborgare och meningsmotståndare, samt som en del i en väloljad propagandamaskin.”, säger Mikko Hyppönen.

Civil Rights Defenders är en politiskt och religiöst obunden människorättsorganisation som försvarar människors medborgerliga och politiska rättigheter. Organisationen arbetar i många av de länder där respekten för mänskliga rättigheter är som sämst och fokuserar på att stärka människorättsförsvarare som är utsatta för risker.

Att prata cybersäkerhet har blivit en självklarhet för Civil Rights Defenders, i takt med att tekniken börjat spela en allt större roll för de människorättskämpar organisationen har kontakt med.

”Att ha ett starkt digitalt skydd är nu för tiden ett grundläggande behov för de flesta människorättsförsvarare. Vi ser i vårt dagliga arbete att möjligheten att kommunicera och planera tryggt är en av nycklarna för att skapa starka demokratirörelser.”, säger Martin L. Fällman, Protection Officer, Civil Rights Defenders.

Under Defenders’ Days sammanför Civil Rights Defenders därför talare, partners och deltagare – experter inom relevanta områden – för att tillsammans försöka hitta lösningar och nya infallsvinklar på konkreta problem som demokratikämpar tampas med. Det kan handla om allt från att undvika övervakning till hur man bemöter desinformationskampanjer. Olle Segerdahl kommer, tillsammans med andra experter att medverka i en workshop som ska diskutera några av de allra mest akuta utmaningarna.

Defenders’ Days hålls i Stockholm mellan den 9 och 12 april, evenemanget avslutas med att Civil Rights Defenders delar ut priset Årets Människorättsförsvarare, som i år tilldelas journalisten Murat Çelikkan.

 

Om Civil Rights Defenders

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation som är politiskt och religiöst obunden. Organisationen bedriver påverkansarbete, juridiska processer och informerar om situationen för mänskliga rättigheter globalt. Civil Rights Defenders är lokalt representerade på fyra kontinenter.

 

Om F-Secure
Ingen kan cybersäkerhet som F-Secure. Under de senaste tre decennierna har F-Secure varit ledande inom innovation, samtidigt som man skyddar tiotusentals företag och miljoner människor. Företagets erfarenhet inom klientskydd och upptäckt och hantering av incidenter saknar motstycke och F-Secure skyddar företag och konsumenter från allt från avancerade cyberattacker och dataintrång till utspridda ransomware-infektioner. F-Secure erbjuder sofistikerad teknologi som kombinerar styrkan hos maskininlärning med den mänskliga expertis som finns i deras säkerhetslabb som uppmärksammats världen över i ett koncept de kallar Live Security. F-Secures säkerhetsexperter har deltagit i fler europeiska utredningar av cybersäkerhetsbrott än något annat företag och deras produkter säljs över hela världen av fler än 200 bredbandsleverantörer och mobiloperatörer samt tusentals återförsäljare.

Grundat 1988, F-Secure är listat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

f-secure.com twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

 

Kontakt:
Adam Erlandsson
Cohn & Wolfe för F-Secure
0735-18 24 80
adam.erlandsson@cohnwolfe.com

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

March 6, 2020

IT-attacker och ransomware ett stort problem under hela 2019

En ny rapport från F-Secure visar att ransomware utgör ett allt större hot, men det finns anledning till att vara positiv.   Cyberbrottslingar fortsatte att stå för en uppsjö av attacker år 2019, sporrade av botnets på angripna IoT-enheter och angripares intresse för sårbarheten EternalBlue. I en ny rapport ”Attack Landscape H2 2019” från cybersäkerhetsleverantören […]

February 18, 2020

Ny rapport visar att internetanvändare är överväldigade av oro för ID-stöld

En rapport från F-Secure visar att konsumenter är mycket oroliga för ID-stölder, F-Secure lanserar ett kostnadsfritt verktyg som hjälper människor att hitta utsatta data En ny rapport från cybersäkerhetsleverantören F-Secure visar att en stadig ström av stora dataintrång har lett till att majoriteten av konsumenter är oroliga för online-brott som leder till identitetsstöld och kapning […]

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

%d bloggers like this: