March 22, 2018 |

F-Secure lanserar unik partnerdriven tjänst för att sätta stopp för riktade cyberattacker

Den nya tjänsten innebär enorma möjligheter för kanalpartners att skydda sina kunder från de allt vanligare riktade och fillösa attackerna, med en ledande lösning för upptäckt och respons. Helsingfors, Finland – 19 mars, 2018: Företag världen över drabbas av riktade attacker och så kallade fillösa attacker (som agerar och existerar i arbetsminnet och inte lämnar […]

Den nya tjänsten innebär enorma möjligheter för kanalpartners att skydda sina kunder från de allt vanligare riktade och fillösa attackerna, med en ledande lösning för upptäckt och respons.

Helsingfors, Finland – 19 mars, 2018: Företag världen över drabbas av riktade attacker och så kallade fillösa attacker (som agerar och existerar i arbetsminnet och inte lämnar några spår i form av filer på disk) – och nu svarar ledande cybersäkerhetsföretaget F-Secure på den stora efterfrågan av nya typer av tjänster och lösningar för att hantera och bekämpa dessa attacker. Med hjälp av sitt växande nätverk av partners i kanalen lanserar F-Secure en ny skräddarsydd tjänst för ”endpoint detection & response” (EDR), som ska skydda företag från riktade attacker och avancerade hot. Tjänsten skapas tillsammans med partners i kanalen och ger dem en möjlighet att ta del av de stora möjligheter som finns kring managerade EDR-tjänster.

”Företag efterfrågar både managerade lösningar och avancerat skydd mot cyberhot och det är något som kräver mänsklig inblandning och stor expertis, på en helt annan nivå än det som traditionella säkerhetslösningar erbjuder”, säger Thomas Zeller, Managing Director på BWG Informationssyteme GmbH. ”F-Secure ger oss nya möjligheter inom managerade tjänster och vi har direkt tillgång till deras hotanalytiker om det skulle behövas.”

I en färsk rapport konstaterar F-Secure att 55 procent av samtliga incidenter som undersöks av deras säkerhetskonsulter beror på riktade attacker, jämfört med 45 procent som härrör från opportunistiska angrepp. Samtidigt ser man hur angripare i allt större utsträckning använder sig av olika metoder för att kringgå traditionella lösningar för klientskydd. Oberoende Ponemon Institute räknar med att så många som 35 procent av alla attacker under 2018 kommer att vara fillösa, en ökning med sex procentenheter jämfört med förra året.  Samtidigt konstaterar man att dessa attacker lyckas i betydligt större utsträckning än traditionella, filbaserade, attacker – enligt Ponemon är de nästan tio gånger så framgångsrika. 1

Den senaste SANS-rapporten visar att 32 procent av alla organisationer stött på fillösa attacker och associerade metoder som Powershell script-attacker, stöld av admin-uppgifter och olika former av privilege escalation. Dessutom fortsätter nätfiske och ransomware att vara stora orosmoln. Enligt SANS hade 72 procent av företagen råkat ut för nätfiske, och det var också det som orsakade de största skadorna.2

”Dagens sofistikerade attacker är väl dolda och kräver sofistikerade motmedel, och traditionellt klientskydd räcker helt enkelt inte till”, säger Jyrki Tulokas, Executive Vice President för affärsområdet Cyber Security Products and Services på F-Secure. ”Samtidigt råder det stor brist på kunniga säkerhetsexperter, och det gör det svårt för många mellanstora företag att rekrytera rätt kompetens. Lösningen är att vända sig till en artificiell intelligens som tränats av F-Secures ytterst kapabla analytiker för att upptäcka hot som tagit sig in i det egna nätverket – och dessutom ge vägledning kring hur man ska hantera dem. Med vår unika kombination av människa och maskin kan även mellanstora företag – tillsammans med våra partners – få tillgång till samma typ av cybersäkerhet som storföretag med egna säkerhetsexperter redan har.”

Stora dataintrång har varit en del av mediediskussionen i många år, men nu måste företag med verksamhet inom EU också ta hänsyn till den kommande dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation). Med start i maj måste företag visa att de har adekvat förmåga att upptäcka intrång, samt att de är beredda att delge information om det inträffade inom 72 timmar. Den EDR-lösning som F-Secure och deras partners erbjuder ger klassledande skydd samt klassledande förmåga att upptäcka och hantera incidenter, så att företag kan skydda sin information och upptäcka intrång snabbt.

EDR är det snabbast växande området inom cybersäkerhet, och enligt Gartner kommer antalet företag som driftsätter den här typen av lösningar att växa med i genomsnitt 45,3 procent per år från 2015 till år 2020 – en oerhört stark tillväxt sett till att branschen som helhet väntas växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 7 procent. 3 F-Secure befinner sig längst fram i utvecklingen och låter partners i kanalen ta del av tillväxten inom den här typen av EDR-lösningar som agerar som komplement till traditionella klientskydd och erbjuder beteendebaserad analys för att upptäcka avancerade hot.

F-Secure uppmanar nu kanalpartners att ta upp kampen mot avancerade cyberhot genom att gå med i programmet för hanterade EDR-tjänster. Partners erbjuds heltäckande utbildningar samt certifieringar, utöver det faktum att de har tillgång till F-Secures spetskompetens och hotanalytiker i världsklass för att lösa de mest komplicerade incidenterna.

Kanalpartners, nya likväl som befintliga, som är intresserade av att bli en EDR-leverantör kan hitta mer information på www.f-secure.com/edr.

1 2017 State of Endpoint Security Risk, Ponemon Institute & Barkly, November 2017

2 2017 Threat Landscape Survey: Users on the Front Line, SANS Institute, August 2017

3 Morphing EDR Market grows to 1.5 billion in 2020, Avivah Litan, Gartner, March 2017

 

Presskontakt
Adam Erlandsson
Cohn & Wolfe för F-Secure
+46 735 18 24 80
adam.erlandsson@cohnwolfe.com

Om F-Secure
Ingen kan cybersäkerhet som F-Secure. Under de senaste tre decennierna har F-Secure varit ledande inom innovation, samtidigt som man skyddar tiotusentals företag och miljoner människor. Företagets erfarenhet inom klientskydd och upptäckt och hantering av incidenter saknar motstycke och F-Secure skyddar företag och konsumenter från allt från avancerade cyberattacker och dataintrång till utspridda ransomware-infektioner. F-Secure erbjuder sofistikerad teknologi som kombinerar styrkan hos maskininlärning med den mänskliga expertis som finns i deras säkerhetslabb som uppmärksammats världen över i ett koncept de kallar Live Security. F-Secures säkerhetsexperter har deltagit i fler europeiska utredningar av cybersäkerhetsbrott än något annat företag och deras produkter säljs över hela världen av fler än 200 bredbandsleverantörer och mobiloperatörer samt tusentals återförsäljare.

Grundat 1988, F-Secure är listat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

f-secure.com twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

March 6, 2020

IT-attacker och ransomware ett stort problem under hela 2019

En ny rapport från F-Secure visar att ransomware utgör ett allt större hot, men det finns anledning till att vara positiv.   Cyberbrottslingar fortsatte att stå för en uppsjö av attacker år 2019, sporrade av botnets på angripna IoT-enheter och angripares intresse för sårbarheten EternalBlue. I en ny rapport ”Attack Landscape H2 2019” från cybersäkerhetsleverantören […]

February 18, 2020

Ny rapport visar att internetanvändare är överväldigade av oro för ID-stöld

En rapport från F-Secure visar att konsumenter är mycket oroliga för ID-stölder, F-Secure lanserar ett kostnadsfritt verktyg som hjälper människor att hitta utsatta data En ny rapport från cybersäkerhetsleverantören F-Secure visar att en stadig ström av stora dataintrång har lett till att majoriteten av konsumenter är oroliga för online-brott som leder till identitetsstöld och kapning […]

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

%d bloggers like this: