February 5, 2018 |

F-Secure fortsätter anpassa sin strategi för att adressera cybersäkerhetsbehov hos små- och medelstora bolag

Företaget genomför en omorganisation och skapar nya centrala roller på ledningsnivå för att möjliggöra utförandet av den nya strategin. Helsingfors, Finland – 5 februari, 2018: F-Secure tillkännager idag att man sjösätter en vässad strategi, fokuserad på att adressera de cybersäkerhetsbehov som finns på små- och medelstora företag och samtidigt ytterligare snabba på F-Secures redan starka […]

Företaget genomför en omorganisation och skapar nya centrala roller på ledningsnivå för att möjliggöra utförandet av den nya strategin.

Helsingfors, Finland – 5 februari, 2018: F-Secure tillkännager idag att man sjösätter en vässad strategi, fokuserad på att adressera de cybersäkerhetsbehov som finns på små- och medelstora företag och samtidigt ytterligare snabba på F-Secures redan starka tillväxt. Bland annat lyfter man in flera nya roller på ledningsnivå.

”Vår tillväxtstrategi bygger på våra branschledande lösningar för att förebygga, upptäcka och förhindra hot, i kombination med att vi erbjuder säkerhetsrådgivning och tjänster för riskhantering till små- och medelstora företag samt till utvalda branschvertikaler.”, säger Samu Konttinen, vd på F-Secure. ”Vi växer redan idag snabbare än marknaden i stort, men vi vill växa ännu snabbare. Vi satsar på en ny organisation som ska ge oss bästa möjliga förutsättningar för att göra verklighet av vår strategi. Förändringarna kommer att ge en enklare organisatorisk struktur så att vi kan hålla ett ännu större kundfokus, och i förlängningen ge ännu bättre service.”

F-Secure påbörjade förändringsarbetet från en traditionell antivirus-leverantör till fullfjädrat cybersäkerhetsföretag år 2015. Sedan dess har företaget köpt flera cybersäkerhetskonsulter, expanderat sin produkt- och tjänsteportfölj med lösningar för både upptäckt, analys och respons. F-Secure fortsätter förändringsarbetet genom att fokusera på att erbjuda sina tjänster för små- och medelstora företag genom ett växande ekosystem av kanalpartners. För att skynda på utvecklingen ytterligare slår man i och med den nya organisationen samman hela B2B-affären till en samlad affärsenhet – ett steg som lyfter de här frågorna ett snäpp upp i ledningsgruppen, samtidigt som det försvinner ett överflödigt lager i organisationen.

Den nya organisationen kommer att bestå av Enterprise & Channel Sales som kommer att ledas av Juha Kivikoski, Cyber Security Products & Services som leds av Jyrki Tulokas, Marketing & Communications som leds av Jyrki Rosenberg, Security Research & Technologies som leds av Mika Ståhlberg, Information & Business Services som leds av Jari Still, Strategy & Corporate Development med Samu Konttinen som interimsansvarig, HR & Office Services som leds av Mari Heusala, Finance & Supporting Services som leds av Eriikka Söderström och Consumer Cyber Security Business Unit som leds av Kristian Järnefelt.

Juha Kivikoski kommer att ansluta till F-Secure den 1 mars 2018. Juha är en branschveteran som bland annat varit Managing Director på Dusting Finland, COO på Stonesoft, Vice President Sales på McAfee/Intel Security och innehaft flera ledande positioner på stora teknikföretag som Siemens och Cisco Systems.

”På en komplex marknad där förändring är den enda tillförlitliga konstanten så är det vår erfarenhet och vår kunskap som ger oss vår trovärdighet,” säger Samu Konttinen. ”Vår konkurrenskraft bygger på vår 30 år långa erfarenhet, tillsammans med vår unika kombination av människa och maskin – att kunna kombinera det senaste inom artificiell intelligens och big data analytics med branschens vassaste cybersäkerhetsexperter. Vi ser fram emot att växa med ett ännu tydligare fokus och ännu starkare insatser under 2018 och vidare.”

Presskontakt
Adam Erlandsson
Cohn & Wolfe för F-Secure
+46 735 18 24 80
adam.erlandsson@cohnwolfe.com

 

Om F-Secure
Ingen kan cybersäkerhet som F-Secure. Under de senaste tre decennierna har F-Secure varit ledande inom innovation, samtidigt som man skyddar tiotusentals företag och miljoner människor. Företagets erfarenhet inom klientskydd och upptäckt och hantering av incidenter saknar motstycke och F-Secure skyddar företag och konsumenter från allt från avancerade cyberattacker och dataintrång till utspridda ransomware-infektioner. F-Secure erbjuder sofistikerad teknologi som kombinerar styrkan hos maskininlärning med den mänskliga expertis som finns i deras säkerhetslabb som uppmärksammats världen över i ett koncept de kallar Live Security. F-Secures säkerhetsexperter har deltagit i fler europeiska utredningar av cybersäkerhetsbrott än något annat företag och deras produkter säljs över hela världen av fler än 200 bredbandsleverantörer och mobiloperatörer samt tusentals återförsäljare.

Grundat 1988, F-Secure är listat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

f-secure.com twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

March 6, 2020

IT-attacker och ransomware ett stort problem under hela 2019

En ny rapport från F-Secure visar att ransomware utgör ett allt större hot, men det finns anledning till att vara positiv.   Cyberbrottslingar fortsatte att stå för en uppsjö av attacker år 2019, sporrade av botnets på angripna IoT-enheter och angripares intresse för sårbarheten EternalBlue. I en ny rapport ”Attack Landscape H2 2019” från cybersäkerhetsleverantören […]

February 18, 2020

Ny rapport visar att internetanvändare är överväldigade av oro för ID-stöld

En rapport från F-Secure visar att konsumenter är mycket oroliga för ID-stölder, F-Secure lanserar ett kostnadsfritt verktyg som hjälper människor att hitta utsatta data En ny rapport från cybersäkerhetsleverantören F-Secure visar att en stadig ström av stora dataintrång har lett till att majoriteten av konsumenter är oroliga för online-brott som leder till identitetsstöld och kapning […]

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

%d bloggers like this: