February 16, 2017 |

F-Secure köper Inversive Path

Pressmeddelande  •  Feb 16, 2017 11:15 CET Helsingfors, Finland – 16 februari, 2017: Cybersäkerhetsföretaget F-Secure har förvärvat Inversive Path, privatägd marknadsledare inom säkerhetstjänster till flyg och fordonsindustrin, samt inom industristyrning. Inversive Path har en stark position inom hårdvarusäkerhet och arbete med att skydda inbäddade system, vilket stärker F-Secures position som tjänsteleverantör till företag i känsliga och utsatta […]

Pressmeddelande  •  Feb 16, 2017 11:15 CET

Helsingfors, Finland – 16 februari, 2017: Cybersäkerhetsföretaget F-Secure har förvärvat Inversive Path, privatägd marknadsledare inom säkerhetstjänster till flyg och fordonsindustrin, samt inom industristyrning. Inversive Path har en stark position inom hårdvarusäkerhet och arbete med att skydda inbäddade system, vilket stärker F-Secures position som tjänsteleverantör till företag i känsliga och utsatta branscher med en IT-infrastruktur som ställer höga krav och ställer leverantörer inför tuffa utmaningar.

”Som en del av vår omfattande portfölj erbjuder vi redan idag cybersäkerhetstjänster som red teaming, riskanalys, sårbarhetshantering, incidenthantering och it-forensik. Den expertkunskap som finns hos Inverse Path är en perfekt matchning för vår snabbväxande konsultaffär. Vi är mycket glada över att få in dem som en del av vårt team”, säger Jens Thonke, Executive Vice President för Cyber Security Services på F-Secure.

De erkänt skickliga cybersäkerhetskonsulterna på Inverse Path arbetar med mellanstora bolag, likväl som storföretag på Fortune 500. Företaget har etablerat sig som en aktör med fokus på innovativa lösningar i branscher som ställer hårda krav på hårdvarusäkerhet, till exempel fordonsbranschen och flygindustrin – men arbetar också med mer traditionella mjukvaruapplikationer. Inversive Path har en ledarroll inom säkerhet för inbäddade system, vilket framgår tydligt av deras USB Armory-lösning – en USB-sticka med en fullvärdig enkortsdator som ger en portabel plattform för personliga säkerhetsapplikationer.

Enligt Jyrki Tulokas, Executive Vice President för Corporate Strategy and Development på F-Secure, menar att förvärvet starker F-Secures roll som leverantör av kvalificerade konsulttjänster och managed services-lösningar inom cybersäkerhet. ”Inversive Path var bland de första företagen som publicerade forskning inom fordonssäkerhet, och de har fortsatt bygga vidare på den expertisen för att hjälpa leverantörer av telematik-lösningar för bilar och andra fordon att säkra sina produkter”, säger Jyrki Tulokas. ”Med förvärvet förstärker vi F-Secures position som global ledare inom cybersäkerhet med erkänd expertis i branschen.”

Med köpet kommer Andrea Barisani, grundare av Inversive Path, att bli en del av F-Secures redan högklassiga team av cybersäkerhetskonsulter. Han kommer att få rollen som ansvarig för Hardware Security, en roll där hans expertis inom försvar av infrastruktur på stor skala, penetrationstester och kodgranskning med fokus på miljöer där säkerhet är en kritisk del av funktionen att utgöra en värdefull resurs. Han är också en framstående talare när det gäller fordonshacking, säkerhet inom betalsystem och inbäddade lösningar samt sidokanals-attacker.

”Under de senaste tio åren har Inversive Path, byggt en position utifrån en unik uppsättning konsultkompetenser. Det här har gjort att vi legat i frontlinjen av säkerhetsforskningen och gjort oss till ledare inom säkerhet för inbäddade system för nya och snabbväxande sektorer såsom fordonsbranschen och flygelektronik”, säger Andrea Barisani. ”Vi är stolta över att vår expertis uppmärksammats av F-Secure, ett företag som vi utvecklat en djup respekt för, inte minst för deras förmåga att attrahera de allra bästa konsulterna och forskarna. Vi ser fram emot att bygga vidare på vårt team och tillsammans kan vi ta fram nya erbjudanden för att ge ännu bättre service åt våra nuvarande, likväl som våra framtida, kunder.”

Mer information:

Inverse Path

Mediakontakt:
Adam Erlandsson
Cohn & Wolfe för F-Secure
adam.erlandsson@cohnwolfe.com
+46 735 18 24 80

 

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

March 6, 2020

IT-attacker och ransomware ett stort problem under hela 2019

En ny rapport från F-Secure visar att ransomware utgör ett allt större hot, men det finns anledning till att vara positiv.   Cyberbrottslingar fortsatte att stå för en uppsjö av attacker år 2019, sporrade av botnets på angripna IoT-enheter och angripares intresse för sårbarheten EternalBlue. I en ny rapport ”Attack Landscape H2 2019” från cybersäkerhetsleverantören […]

February 18, 2020

Ny rapport visar att internetanvändare är överväldigade av oro för ID-stöld

En rapport från F-Secure visar att konsumenter är mycket oroliga för ID-stölder, F-Secure lanserar ett kostnadsfritt verktyg som hjälper människor att hitta utsatta data En ny rapport från cybersäkerhetsleverantören F-Secure visar att en stadig ström av stora dataintrång har lett till att majoriteten av konsumenter är oroliga för online-brott som leder till identitetsstöld och kapning […]

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

%d bloggers like this: