February 1, 2017 |

F-Secure tar hem prestigefylld utmärkelse för femte gången

Pressmeddelande  •  Feb 01, 2017 09:00 CET Helsingfors – 1 februari, 2017: F-Secure har tagit hem utmärkelsen ”Best Protection”, för utmärkt skydd under 2016, från internationellt erkända AV-TEST Institute. Det är femte gången F-Secure står som vinnare, något som inget annat företag lyckats uppnå i AV-TEST Institutes historia. Utmärkelsen, AV-TEST Best Protection, delas ut till det företag som […]

Pressmeddelande  •  Feb 01, 2017 09:00 CET

Helsingfors – 1 februari, 2017: F-Secure har tagit hem utmärkelsen ”Best Protection”, för utmärkt skydd under 2016, från internationellt erkända AV-TEST Institute. Det är femte gången F-Secure står som vinnare, något som inget annat företag lyckats uppnå i AV-TEST Institutes historia.

Utmärkelsen, AV-TEST Best Protection, delas ut till det företag som bäst klarat av de återkommande tester som AV-TEST, ett fristående globalt analysföretag inom IT-säkerhet och antivirus, utför under året. De undersöker bland annat hur bra de olika produkterna är på att hantera kända hot och hur bra de är på att stoppa zero-day-attacker från såväl e-post som webbsidor. F-Secure presterade återkommande på en hög nivå, vilket resulterade i en topposition när året var slut.

I och med att människor är den svagaste länken i företagets säkerhetsarbete så är det oerhört viktigt att det finns ett starkt skydd på plats ute hos slutanvändarna. En skadlig bilaga i ett mejl, eller ett besök på en hackad hemsida kan annars vara tillräckligt för att sätta säkerheten för hela nätverket i farozonen. Att förhindra en infektion i ett tidigt skede är ett effektivt sätt att sätta stopp för angripare innan de har en chans att få fotfäste inom organisationens nätverk.

”Att klara varje certifieringstest under 2016 med nära 100-procentigt skydd är en strålande prestation”, säger Maik Morgenstern, teknikchef på AV-TEST. ”Det är en prestation väl värdig vår utmärkelse Best Protection 2016. Tack vare en tillförlitlig lösning för upptäckt av hot, och utmärkt prestanda när det gäller skydd, tillhör Client Security helt klart de allra bästa säkerhetslösningarna för företagsmarknaden.”

”Bästa möjliga skydd bygger på tillförlitlighet och det uppnår man genom att konsekvent prestera på en hög nivå”, säger Jyrki Rosenberg, ansvarig för Corporate Cyber Security på F-Secure.” Att vi är femfaldiga vinnare av utmärkelsen är ett bevis på att det är precis vad vi levererat – konsekvent bättre säkerhet än någon annan leverantör. Ingen annan produkt har en matchande historik i det här sammanhanget och med den nya versionen av Business Suite så kan företag av olika storlek, med höga krav på säkerhet, dra nytta av det.”

 

Nya Business Suite – beprövad ”Best Protection”

AV-TEST-utmärkelsen delas ut till F-Secure Client Security, som baseras på F-Secures beprövade säkerhetsteknologi med skydd i flera lager. Client Security är hörnstenen i F-Secure Business Suite, en komplett säkerhetslösning skapad för att skydda hela IT-miljön – från gateway till slutanvändare. En ny version av Business Suite har precis lanserats, uppdaterad för att ge ännu bättre skalbarhet och kontroll, samt för att på ett bättre sätt synliggöra hela säkerhetsinfrastrukturen inom organisationen.

Den nya versionen innehåller bland annat stöd för MySQL som ger förbättrad skalbarhet, samt F-Secure Proxy som distribuerar signaturer och uppdateringar för tredjepartsmjukvara över dedikerade servrar, vilket reducerar trafiken på nätverket. Andra förbättringar är ett uppdaterat gränssnitt för hantering som underlättar för administratörer och ger ännu bättre möjligheter för kontroll och övervakning av säkerhetsläget.

Business Suite täcker in Windows, Linux och Mac på såväl arbetsstationer som bärbara datorer, samt nätverksanslutna skrivar-, fil- och mejlservrar med fullt stöd för både fysiska och virtuella klienter. Business Suite innehåller dessutom funktioner som Botnet Blocker som håller borta botnets och ransomware, Software Updater som gör det enklare att hålla program uppdaterade och Virtual Security som låter administratörer distribuera genomsökningar till flera enheter för att förbättra prestanda.

”Business Suite är den bästa lösningen för organisationer som vill ha en skalbar och kraftfull lösning på plats, och som vill ha full kontroll av sin IT-säkerhetsinfrastruktur”, säger Jyrki Rosenberg. ”Det är precis vad F-Secure Business Suite erbjuder, utöver att den också ger ’Best Protection’.”

 

Kontaktperson:
Adam Erlandsson
Cohn & Wolfe för F-Secure
adam.erlandsson@cohnwolfe.com
0735-18 24 80

 

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

March 6, 2020

IT-attacker och ransomware ett stort problem under hela 2019

En ny rapport från F-Secure visar att ransomware utgör ett allt större hot, men det finns anledning till att vara positiv.   Cyberbrottslingar fortsatte att stå för en uppsjö av attacker år 2019, sporrade av botnets på angripna IoT-enheter och angripares intresse för sårbarheten EternalBlue. I en ny rapport ”Attack Landscape H2 2019” från cybersäkerhetsleverantören […]

February 18, 2020

Ny rapport visar att internetanvändare är överväldigade av oro för ID-stöld

En rapport från F-Secure visar att konsumenter är mycket oroliga för ID-stölder, F-Secure lanserar ett kostnadsfritt verktyg som hjälper människor att hitta utsatta data En ny rapport från cybersäkerhetsleverantören F-Secure visar att en stadig ström av stora dataintrång har lett till att majoriteten av konsumenter är oroliga för online-brott som leder till identitetsstöld och kapning […]

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

%d bloggers like this: