September 27, 2016 |

F-Secure tar Total-grepp om konsumenternas säkerhet och integritet

Pressmeddelande  •  Sep 27, 2016 10:45 CEST Stockholm – 27 september, 2016: Det europeiska cybersäkerhetsföretaget F-Secure lanserar Total security and privacy, ett paket med företagets prisvinnande säkerhetspaket SAFE och VPN-lösningen Freedome som erbjuder ett omfattande skydd för användarnas privata information och deras enheter. F-Secure SAFE är en säkerhetslösning för flera plattformar som skyddar alla de enheter som vi […]

Pressmeddelande  •  Sep 27, 2016 10:45 CEST

Stockholm – 27 september, 2016: Det europeiska cybersäkerhetsföretaget F-Secure lanserar Total security and privacy, ett paket med företagets prisvinnande säkerhetspaket SAFE och VPN-lösningen Freedome som erbjuder ett omfattande skydd för användarnas privata information och deras enheter.

F-Secure SAFE är en säkerhetslösning för flera plattformar som skyddar alla de enheter som vi förlitar oss på i vår vardag. Freedome är en VPN-lösning (Virtual Private Network) som erbjuder ett lättanvänt och strulfritt sätt att kryptera sin kommunikation över öppna trådlösa nätverk och dessutom gör det möjligt att byta virtuell geografisk plats för att få tillgång till geo-blockerade webbsidor och streamingtjänster. Freedome blockerar även skadliga sajter och förhindrar försök till att spåra användarens förehavanden på nätet.

Enligt Sean Sullivan, säkerhetsexpert på F-Secure, är det logiskt att erbjuda de här produkterna i ett samlat paket – som ett enda prenumerationserbjudande. Det ett bra sätt att göra dem mer överkomliga för användare och hela familjer med många enheter att skydda, menar han: ”Jag – och jag skulle tro att det gäller de flesta av oss – har flera olika plattformar hemma. Jag använder enheter med olika operativsystem varje dag. Att köpa separata produkter för att skydda IOS, Windows, Mac och vad det än kan vara är inte bara dyrt – det innebär att du behöver vänja dig vid att använda flera olika program som är skapade för att göra samma sak. Att samla olika typer av skydd ämnade för olika plattformar och enheter i ett och samma paket är mer ekonomiskt och mer användarvänligt – och det är båda saker som är bra ur ett säkerhetsperspektiv också.”

För även om F-Secure SAFE och Freedome kommer att fortsätta vara separata produkter som kan köpas var och en för sig, så har de många funktioner som kompletterar varandra för att ge ett bättre helhetsskydd än de gör var och en för sig. Bland de senaste förbättringarna till de båda programmen finns bland annat:

  • Tysta uppgraderingar i bakgrunden ser till att programmet alltid är uppdaterat med den senaste funktionaliteten (SAFE för PC)
  • Föräldrakontroll finns nu på alla plattformar (SAFE)
  • Förenklad och förbättrad installationsprocess på alla plattformar (SAFE)
  • Möjlighet att sätta upp en Wifi-hotspot på Android samtidigt som VPN är påslaget (Freedome)

Dessutom har onlineportalen My F-Secure förbättrats rejält och ger nu en överskådlig bild av såväl nuvarande status som historik för samtliga enheter som skyddas av SAFE.

”Att baka samman prisvinnande internetsäkerhets- och VPN-lösningar i ett och samma prenumerationserbjudande gör det enkelt och praktiskt att skaffa världens bästa skydd, säger Perttu Tynkkynen, Vice President, Consumer Sales and Marketing på F-Secure. ”Människor vet att det finns risker med att vara online, men de förstår inte de verkliga hoten. Att vi kan erbjuda den här typen av skydd gör att användare kan njuta av livet online utan att behöva oroa sig för sådant som ransomware eller att hackare som spionerar på öppna trådlösa nätverk lyckas sniffa till sig deras lösenord. Dessutom underlättar de skydd och hantering av enheter som barn och andra familjemedlemmar använder, vilket är ett stort skydd för familjer.”

Kontaktperson:
Adam Erlandsson
Cohn & Wolfe PR för F-Secure
Tel nr: 0735-18 24 80
adam.erlandsson@cohnwolfe.com

 

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

December 2, 2019

Därför blir AI omänsklig

F-Secures nya forskningsprojekt tar inspiration från naturen för att ta utnyttjandet av AI till en ny nivå. Cybersäkerhetsleverantören F-Secure har lanserat ett nytt forskningsprojekt för att vidareutveckla de decentraliserade mekanismerna för artificiell intelligens (AI) som för närvarande används inom deras detektions- och responsteknologi. Initiativet, som kallas Project Blackfin, strävar efter att utnyttja tekniker för kollektiv […]

November 13, 2019

MITRE ATT&CK-utvärderingen: F-Secure är branschledande i att upptäcka avancerade attacker

Resultaten fastställer att F-Secures EDR-teknik är en bra grund att bygga upp en Detection & Response-tjänst på. Cybersäkerhetsleverantören F-Secure har med bravur slutfört den första omgång av MITRE ATT&CK™-utvärderingen. Testet jämför hur leverantörernas Endpoint Detection & Response förmågor står emot tekniker som används av Advanced Persistent Threat, APT, grupper. Testet bekräftar att F-Secures kapacitet att […]

%d bloggers like this: