September 27, 2016 |

F-Secure tar Total-grepp om konsumenternas säkerhet och integritet

Pressmeddelande  •  Sep 27, 2016 10:45 CEST Stockholm – 27 september, 2016: Det europeiska cybersäkerhetsföretaget F-Secure lanserar Total security and privacy, ett paket med företagets prisvinnande säkerhetspaket SAFE och VPN-lösningen Freedome som erbjuder ett omfattande skydd för användarnas privata information och deras enheter. F-Secure SAFE är en säkerhetslösning för flera plattformar som skyddar alla de enheter som vi […]

Pressmeddelande  •  Sep 27, 2016 10:45 CEST

Stockholm – 27 september, 2016: Det europeiska cybersäkerhetsföretaget F-Secure lanserar Total security and privacy, ett paket med företagets prisvinnande säkerhetspaket SAFE och VPN-lösningen Freedome som erbjuder ett omfattande skydd för användarnas privata information och deras enheter.

F-Secure SAFE är en säkerhetslösning för flera plattformar som skyddar alla de enheter som vi förlitar oss på i vår vardag. Freedome är en VPN-lösning (Virtual Private Network) som erbjuder ett lättanvänt och strulfritt sätt att kryptera sin kommunikation över öppna trådlösa nätverk och dessutom gör det möjligt att byta virtuell geografisk plats för att få tillgång till geo-blockerade webbsidor och streamingtjänster. Freedome blockerar även skadliga sajter och förhindrar försök till att spåra användarens förehavanden på nätet.

Enligt Sean Sullivan, säkerhetsexpert på F-Secure, är det logiskt att erbjuda de här produkterna i ett samlat paket – som ett enda prenumerationserbjudande. Det ett bra sätt att göra dem mer överkomliga för användare och hela familjer med många enheter att skydda, menar han: ”Jag – och jag skulle tro att det gäller de flesta av oss – har flera olika plattformar hemma. Jag använder enheter med olika operativsystem varje dag. Att köpa separata produkter för att skydda IOS, Windows, Mac och vad det än kan vara är inte bara dyrt – det innebär att du behöver vänja dig vid att använda flera olika program som är skapade för att göra samma sak. Att samla olika typer av skydd ämnade för olika plattformar och enheter i ett och samma paket är mer ekonomiskt och mer användarvänligt – och det är båda saker som är bra ur ett säkerhetsperspektiv också.”

För även om F-Secure SAFE och Freedome kommer att fortsätta vara separata produkter som kan köpas var och en för sig, så har de många funktioner som kompletterar varandra för att ge ett bättre helhetsskydd än de gör var och en för sig. Bland de senaste förbättringarna till de båda programmen finns bland annat:

  • Tysta uppgraderingar i bakgrunden ser till att programmet alltid är uppdaterat med den senaste funktionaliteten (SAFE för PC)
  • Föräldrakontroll finns nu på alla plattformar (SAFE)
  • Förenklad och förbättrad installationsprocess på alla plattformar (SAFE)
  • Möjlighet att sätta upp en Wifi-hotspot på Android samtidigt som VPN är påslaget (Freedome)

Dessutom har onlineportalen My F-Secure förbättrats rejält och ger nu en överskådlig bild av såväl nuvarande status som historik för samtliga enheter som skyddas av SAFE.

”Att baka samman prisvinnande internetsäkerhets- och VPN-lösningar i ett och samma prenumerationserbjudande gör det enkelt och praktiskt att skaffa världens bästa skydd, säger Perttu Tynkkynen, Vice President, Consumer Sales and Marketing på F-Secure. ”Människor vet att det finns risker med att vara online, men de förstår inte de verkliga hoten. Att vi kan erbjuda den här typen av skydd gör att användare kan njuta av livet online utan att behöva oroa sig för sådant som ransomware eller att hackare som spionerar på öppna trådlösa nätverk lyckas sniffa till sig deras lösenord. Dessutom underlättar de skydd och hantering av enheter som barn och andra familjemedlemmar använder, vilket är ett stort skydd för familjer.”

Kontaktperson:
Adam Erlandsson
Cohn & Wolfe PR för F-Secure
Tel nr: 0735-18 24 80
adam.erlandsson@cohnwolfe.com

 

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

March 6, 2020

IT-attacker och ransomware ett stort problem under hela 2019

En ny rapport från F-Secure visar att ransomware utgör ett allt större hot, men det finns anledning till att vara positiv.   Cyberbrottslingar fortsatte att stå för en uppsjö av attacker år 2019, sporrade av botnets på angripna IoT-enheter och angripares intresse för sårbarheten EternalBlue. I en ny rapport ”Attack Landscape H2 2019” från cybersäkerhetsleverantören […]

February 18, 2020

Ny rapport visar att internetanvändare är överväldigade av oro för ID-stöld

En rapport från F-Secure visar att konsumenter är mycket oroliga för ID-stölder, F-Secure lanserar ett kostnadsfritt verktyg som hjälper människor att hitta utsatta data En ny rapport från cybersäkerhetsleverantören F-Secure visar att en stadig ström av stora dataintrång har lett till att majoriteten av konsumenter är oroliga för online-brott som leder till identitetsstöld och kapning […]

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

%d bloggers like this: