February 23, 2016 |

F-Secure Named a Visionary by Gartner, Inc.

Pressmeddelande  •  Feb 23, 2016 11:48 CET Gartner’s 2016 Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms places F-Secure in Visionaries Quadrant. Helsinki, Finland – February 23, 2016: F-Secure has been positioned as a Visionary in Gartner’s 2016 Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms report (published February 1, 2016). The recognition comes as F-Secure pursues its goal of becoming […]

Pressmeddelande  •  Feb 23, 2016 11:48 CET

Gartner’s 2016 Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms places F-Secure in Visionaries Quadrant.

Helsinki, Finland – February 23, 2016: F-Secure has been positioned as a Visionary in Gartner’s 2016 Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms report (published February 1, 2016). The recognition comes as F-Secure pursues its goal of becoming the leading European cyber security vendor.

“We believe Gartner appreciated our effectiveness against malware and our company focus,” said Christian Fredrikson, CEO of F-Secure. “We’ve already got hands down award-winning best protection, measured by independent tests. And with our eye on becoming the leading European cyber security vendor, we’ve invested in threat intelligence and advanced threat detection, response and forensics. We’ll continue to press toward our goal, now as a Visionary.”

Endpoint protection: The core of a security strategy

Today, every business is a potential target of cyber-attacks, and it’s the endpoint that’s the weakest link. For an attacker it’s easiest to crack defense at the endpoint level, capitalizing on humans’ ability to err. One employee falling for a targeted phishing attack gives an attacker access to their device. Once in, the attacker can access the services the employee uses, namely cloud and on-premise servers where the most important data is stored. The attacker can then move laterally within the organization searching for valuable information. With the endpoint becoming an easy way for attackers to outflank cloud defenses, it’s imperative that endpoints are protected with layered technologies that can stop an attack using a range of capabilities.

“Protection from common malware, as well as more APTs, is the top critical consideration for EPP buyers,” according to the report. “There is significant variation in the quality of attack prevention, as illustrated by multiple malware testing organizations. Buyers should look for solutions that offer a broad portfolio of protection techniques and high efficacy, as determined by multiple public test results.”

F-Secure’s endpoint solution includes multiple layers of protection technology to efficiently and effectively block common threats, as well as zero day and APT attacks. It is powered by the F-Secure Security Cloud, which provides instant, real world threat intelligence that’s always up to date. Signature-based detection is complemented by behavioral and heuristic protection, sandboxing and other technologies, all adding up to next-generation business protection. With F-Secure receiving awards in independent tests multiple years, its technology’s effectiveness at stopping malware in its tracks has been proven time and time again.

Also cloud-enabled is F-Secure’s management system for endpoint security. Centralized management makes it easy for customers and partners to deploy, manage and monitor the security of all their endpoints from a single, intuitive console. It offers excellent visibility of all devices – whether at the office or on the go.

F-Secure’s complete lineup of business products cover all aspects of cyber security – predict, prevent, detect and respond, to keep customers safe. Exposure assessment and security advisory help businesses analyze and predict their existing and desired security status. With security, vulnerability and compliance assessment and respective solutions, F-Secure provides prevention and detection against common, but also advanced and unknown attacks. And to respond to customers who have been breached, F-Secure offers forensics and incident response services.

About the Magic Quadrant

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

För mer information vänligen kontakta:
Petra Ranta
Mejl: petra.ranta@f-secure.com
Tel: +358 40 64 84 675

Switch on Freedom!
F-Secure har försvarat miljontals människor runt om i världen från digitala hot i över 25 år. Våra prisbelönta produkter skyddar människor och företag mot allt från skadliga program till cyberattacker mot företag, och är tillgängliga genom över 6000 återförsäljare och 200 operatörer i mer än 40 länder. Vårt uppdrag är att hjälpa människor att säkert koppla ihop sig med världen, so join the movement and switch on freedom!

 

Pressarkiv
Välj år

Senaste pressmeddelandena

March 6, 2020

IT-attacker och ransomware ett stort problem under hela 2019

En ny rapport från F-Secure visar att ransomware utgör ett allt större hot, men det finns anledning till att vara positiv.   Cyberbrottslingar fortsatte att stå för en uppsjö av attacker år 2019, sporrade av botnets på angripna IoT-enheter och angripares intresse för sårbarheten EternalBlue. I en ny rapport ”Attack Landscape H2 2019” från cybersäkerhetsleverantören […]

February 18, 2020

Ny rapport visar att internetanvändare är överväldigade av oro för ID-stöld

En rapport från F-Secure visar att konsumenter är mycket oroliga för ID-stölder, F-Secure lanserar ett kostnadsfritt verktyg som hjälper människor att hitta utsatta data En ny rapport från cybersäkerhetsleverantören F-Secure visar att en stadig ström av stora dataintrång har lett till att majoriteten av konsumenter är oroliga för online-brott som leder till identitetsstöld och kapning […]

December 18, 2019

Populärt trådlöst presentationssystem hackas under 60 sekunder

F-Secures säkerhetskonsulter varnar för att de enheter som vi litar blint på även är angriparnas favoritmål. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt flera brister i ett populärt trådlöst presentationssystem, varav vissa kan utnyttjas på mindre än 60 sekunder. Angripare kan använda bristerna för att avlyssna och manipulera information under presentationer, stjäla lösenord och annan konfidentiell […]

December 13, 2019

Säkerhetsproblem hos smart lås lämnar dörrar öppna för angripare

Ett designfel som har upptäckts i smart låset, KeyWe Smart Lock, belyser den pågående kampen för att skapa enheter som är både smarta och säkra. Konsulter hos cybersäkerhetsleverantören F-Secure har upptäckt en designbrist hos ett smart lås, vilket angripare kan utnyttja för att enkelt få åtkomst till enheten. Låsets oförmåga att ta emot uppdateringar av […]

%d bloggers like this: